Jälleenmyyjälle

Tiedätkö ovatko myymäsi sähkölaitteet turvallisia ja rakennustuotteet laadukkaita – vai luuletko tietäväsi? Helppo tapa varmistua turvallisuudesta ja laadusta on myydä FI-merkittyjä tuotteita. FI-merkki myönnetään vain tarkat testit ja tarkastukset läpäisseille tuotteille.

Esimerkiksi sähkölaitteiden turvallisuutta valvovan viranomaisen pistokokeenomaisessa markkinavalvonnassa löytyy vuosittain lähes 300 eri tuotetta, joissa on vakavia tai huomattavia turvallisuuspuutteita, jotka johtavat tuotteiden takaisinvetoihin tai myynnin rajoituksiin.

Varmista siis maahantuojalta ja valmistajalta, että tuotteessa on FI-merkki!

Jälleenmyytkö sähkölaitteita?

Sähkölaitteissa CE-merkintä on valmistajan tai EU-maahantuojan omaan arvioon perustuva ilmoitus siitä, että tuote täyttää sitä koskevat vaatimukset Euroopassa. CE-merkkiä ei sähkölaitteille myönnä mikään taho.

FI-sertifioitu tuote täyttää aina direktiivin turvallisuusvaatimukset tuotteelle. FI-merkittyjä tuotteita valvotaan myös valmistus- ja myyntipaikoilla. Siksi saatatkin törmätä kenttävalvojaamme, joka varmistaa myymälöissä myytävien FI-merkittyjen tuotteiden oikeuden käyttää FI-merkkiä ja arvioi silmämääräisesti, että FI-merkityt tuotteet ovat turvallisia.

Jälleenmyytkö rakennustuotteita?

CE-merkintä takaa siinä ilmoitettujen ominaisuuksien ja turvallisuusvaatimusten täyttymisen, mutta ei huomioi esimerkiksi kaikkia oleellisia suomalaiseen rakentamiseen liittyviä laatuvaatimuksia, esimerkiksi pinnan ulkonäköä. Siksi CE-merkintää kannattaa täydentää vapaaehtoisella tuotesertifioinnilla, FI-merkillä.

Esimerkiksi betonisissa pihakivissä FI-merkki taas takaa, että pihakiven ulkonäkö ja mitat vastaavat Suomessa yleisesti vaadittua laatutasoa, ja että pihakiven säänkestävyys vastaa suomalaisen talven edellyttämää vaativaa pakkasenkestävyyttä.

Lue miten voit hyödyntää FI-merkkiä mainonnassa.