Kuluttajalle

Tiesitkö, että Suomessa vedetään pois markkinoilta useita kymmeniä vaaralliseksi todettuja tuotteita vuosittain? Tämäkin on vain jäävuoren huippu, sillä esimerkiksi sähkölaitteiden turvallisuutta valvovan viranomaisen testauksissa löytyy vuosittain lähes eri 300 tuotetta, jossa on vakavia tai huomattavia turvallisuuspuutteita.

Turvallisuuspuutteiden lisäksi merkittävää on tuotteiden laadukkuus. Haluatko varmistua, että talosi rakennustyömaalla käytetään vain laadukkaiksi todettuja rakennustuotteita ja materiaaleja? Heppoinen tuote voi olla edullinen ostaa, mutta ajan kuluessa huonon laadun kustannukset sekä ajassa että rahassa voivat olla moninkertaiset.

Vastuu myydyistä tuotteista on valmistajilla, maahantuojilla ja jälleenmyyjillä. Voit helposti varmistua ostamiesi tuotteiden turvallisuudesta ja laadukkuudesta etsimällä FI-merkkiä tuotteesta, pakkauksesta tai kuormakirjasta.

FI-merkki todistaa, että tuote täyttää myös standardin tai viranomaismääräysten ja -ohjeiden vaatimukset. Merkki myönnetään vasta perusteellisten testien jälkeen. Sertifiointiprosessissa tuotteiden laatu ja vaatimustenmukaisuus tarkastetaan tarkastuskäynnillä. Sertifiointiin kuuluu tuotantolaitoksen alkutarkastus, tuotteen testaus ja tuotteen varmentaminen. Tuotteiden valmistusta valvotaan säännöllisin tarkastuksin valmistuspaikoilla, valmistettiinpa tuote sitten Suomessa, Italiassa tai Kiinassa. FI-merkin käyttöoikeus myönnetään aina Suomessa.