Takaisin fi-merkki.fi-sivuille »
FI-merkki

Meidän kannattaa kaikkien puhua sähköturvallisuudesta samalla kielellä — ja merkillä!

FI-merkki varmistaa, että sähkölaite on testattu suomalaisia oloja varten ja on siten turvallinen käyttää nimenomaan meidän vaihtelevissa olosuhteissamme! Kampanjoimme tällä hetkellä eri medioissa siitä, miten tärkeä FI-merkki on kaikille sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistajille ja käyttäjille. Haluamme, että myös sinä pystyt omalta osaltasi osallistumaan FI-merkin kampanjointiin. Sitä varten olemme luoneet alla olevat markkinointimateriaalit, joita voit käyttää heti kun olet hankkinut tuotteellesi FI-merkin käyttöoikeuden.

FI-merkin materiaalipankki

Kun olet hankkinut tuotteellesi FI-merkkilisenssin, voit vapaasti hyödyntää mainonta- ja markkinointikäyttöösi alla olevia FI-merkkiin liittyviä julisteita, mainoshalstereita, pallomerkkejä, bannereita ja kuvia. Niillä saat lisäpotkua tuotteitesi myyntiin ja markkinointiin. Niistä on hyötyä kaikille sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kanssa tekemisissä oleville. Turvallisen huomisen puolesta!

FI-merkki on tärkeä!

FI-merkistä on selkeää hyötyä sekä valmistajille, jälleenmyyjille, asentajille että kuluttajille. Kun tuote on tasokas ja turvallinen, kuluttaja äänestää sen puolesta ostopäätöksellään. Kuluttaja haluaa todennäköisemmin tuotteen, joka on puolueettomasti testattu ja turvalliseksi todettu.

  • FI-merkki tarjoaa tehokkaan keinon osoittaa puolueettomasti tuotteen turvallisuus. Merkin käyttöä valvotaan säännöllisesti.
  • FI-merkki antaa vahvan kilpailuedun yhä kovenevassa kilpailussa ja keinon hallita tuotteiden laatua.

Ota yhteyttä!

SGS Fimko Oy
Puhelin: +358 9 696 361,
www.sgs.fi

Inspecta Oy
Puhelin: +358 10 521 600
www.inspecta.com/fi/

Missä FI-merkkiä
saa käyttää

FI-turvallisuusmerkkiä saa käyttää tuotteissa, joissa on voimassaoleva SGS Fimkon tai Kiwa Inspectan myöntämä FI-sertifikaatti. Tutkimuksen mukaan 75 % yli 15-vuotiaista suomalaisista tuntee FI-merkin ja lähes 70 % kiinnittää siihen huomiota sähkölaitetta ostaessa. Tuotteet, joilla on FI-turvallisuussertifikaatti löydät FI-sertifioidut tuotteet rekisteristä.

Miten saat FI-merkin?

FI-merkin myöntämisen ehdot:
  • Kirjallinen tilaus
  • Tyyppitestaus päteväksi todetussa testauslaboratoriossa.
  • Sertifiointiarviointi ja -päätös joko SGS Fimkossa tai Kiwa Inspectassa.

FI-sertifioinnin voimassaolo
edellyttää mm.
  • Vuosittaisia tuotannon auditointeja
  • Tuotteen valmistamista tyyppitestatun kaltaisena
  • Vuosittaista tuotetyyppikohtaista FI-ylläpitomaksua. Maksun tuotoilla mm. valvotaan FI-merkkiä, ylläpidetään tuoterekisteriä ja tuoterekisteripalvelua.
  • FI-merkin käyttöä valvotaan tuotannon laadunvalvonnan lisäksi markkinoilla oleville tuotteille pistokokein.

SGS Fimko Oy
SGS Fimko on testannut tuotteita vuodesta 1928 lähtien ja on kansainvälisesti arvostettu testaus- ja sertifiointialan yritys. SGS Fimko on sähkö-, elektroniikka-, kone- ja kaasualan johtavia testaus- ja sertifiointiyrityksiä Euroopassa.